3. maaliskuuta 2013

Sisustuksesta

And now for something completely different:


Nimittäin! Sisustus. Aihetta on aikaisemminkin sivuttu pikaisesti ja luettelomaisesti. Samassa postauksessa päivittelin myös, kun en jaksa kahlata kirpputoreja enkä osaa tehdä käsitöitä. Ajattelin, että siinäpä se sitten, en saa semmoisia huonekaluja tai tekstiilejä kuin haluaisin. Olin onneksi väärässä. Äitiyslomalla on aina välillä sopivasti aikaa selailla nettiä, kun ei oikein ole energiaa tehdä muutakaan järkevää. Selaillessa tulee törmättyä hienoihin asioihin, kuten vaikka Facebook-kirppareihin. Sieltähän sitten saa kaikkea sitä, mitä jo aiemmin kerroin himoitsevani ja paljon muutakin, jota en vielä tiennyt himoitsevani.

Ihan ensimmäiseksi kodissa pitää kuitenkin olla Elämää. Kasveja, eläimiä, ihmisiä, elämää. En pidä sellaisista asunnoista, joissa pitää ikäänkuin hiipiä varpaillaan ja varoa sotkemasta tai rikkomasta. Käyttöesineiden pitää olla käyttöesineitä, joskaan mitään haittaa ei ole siitä, jos ne ovat samalla kauniita. Pelkästään koristeeksi en oikein osaa esineitä hankkia. Minimalismi on kyllä minunkin silmääni sopivaa, mutta ollakseen esteettistä, sen pitää olla aika pitkälle vietyä, ja jostain syystä koteihini tuntuu kerääntyvän kaikenlaista jännää ja epäesteettistäkin...


Toiseksi, kodissa pitää näkyä historia. Pidän siitä, että sisustuksessa on ajallisia kerrostumia, ja että huonekaluja ja muita esineitä on kertynyt matkan varrella, eikä kaikki aivan sovi yhteen. Kliseisesti voisi sanoa, että tavaroilla pitäisi olla tarina.

Kolmanneksi, käytännöllisyyskin on hyve. Pintojen pitäisi olla helposti puhdistettavia ja kestäviä, mutta kuitenkin mukavan tuntuisia ja iloisia.

Tässä kuvia muutamasta kivasta jutusta, jotka meillä jo on. Osa on peräisin lapsuudenkodeista ja on ollut mukana aina, osa on hankittu lähiaikoina em. nettikirppareilta.

Ihanat makuuhuoneen verhot

Makuuhuoneen verhot ovat olleet myös vanhempieni makuuhuoneessa kun olin pieni. Näiden valmistajasta minulla ei ole tietoa, samanlaisia ja myös keltasävyisempiä olen kyllä nähnyt myynnissä useammankin kerran.


Makuuhuoneen valaisin

Tämä valaisin saattaa olla keravalaisen Ornon tuotatoa, mahtavan oranssia väriä ei kyllä meidän kameralla saa sitten mitenkään ikuistettua.

Olohuoneen valaisin

Lundiaa pitää aina olla

Kirjahylly on aivan räävittömässä kunnossa, eikä tuossa ole ollenkaan kaikki kirjamme. Siis iso kirjahylly täynnä kirjoja, kiitos. Tuossa on sulassa sovussa uutta viihdekirjallisuutta, klassikoita, viime vuosisadan alkupuoliskon tietokirjallisuutta, scifiä, Päätaloa...

Tästä tulee arkieteisen peili

Mäkisen Kuvastimen peili 70-luvulta, tämän mallin suunnittelija on Tuula Puraslahti. Peili on vähän kakkoslaatuinen, maali on juossut siellä täällä ja toisessa alakulmassa muovi on rikki. En silti voinut vastustaa tuota muotoilua! Arkieteisestä saattaa tulla retroin huoneemme, jos vaan hyviä löytöjä tulee jatkossakin. Mäkisen Kuvastimen peilit ovat ihania, kukkapeilit lienevät kysytyimpiä, ja niitä on uustuotannossakin joitakin värejä. Kuvassa näkyvät myös The Sammakkotäkki ja parit äitiyspakkausmakuupussit ja -viltit.

Eläintarha!

Kuvassa on Anneli Airikka-Lammin Finlaysonille suunnittelemaa Eläintarhaa, joka on aivan ihana kuosi 70-luvun loppupuoliskolta. Vihreäpohjaisesta tulee verho pojan huoneeseen, pakko oli hankkia, kun olin ensin löytänyt tuon punapohjaista Eläintarhaa olevan lampunvarjostimen. Kuvassa mukana myös keittiöön tulevat patalaput, ihana Marimekon keltainen kukkakangas ja tuo kirsikkakangas, nam!

Mitäs ihmettä?
Mistäs tuollaisia poniineja meille on eksynyt? Niitä on muuten pari lisääkin... Hups...

Pahoittelut aivan kamalasta kuvanlaadusta, kamerakalustomme ei ole ollenkaan sisustuskuviin tarkoitettu.

EDIT: Ai niin, piti laittaa linkkejä niille hyville kirpparisivuille, jotta te kaikki voitte myös osallistua ihanuuksien haalintaan! Jos siis olette Facebookissa. Huuto.nettiin ja Tori.fi:in varmaan löydättekin.
Rättei, Lumpui ja Retroi , kaikkien retrokirpparien isä, äiti ja ihana kummitäti, Lumppulana tunnettu
60s-70s RETRO & VINTAGE
RetroKammari
Vintin kätköistä
Retro ja Vintagekoti , keskustelua ja kuvia
KYNe , eli kaikki se, joka ei Lumppulaan sovi
Ommeltujen vaatteiden kirppis , teetä takuulla uniikit vaatteet kotiompelijalla (jos olet yhtä tumpelo ompeluksissa kuin Emäntä)
Uniikkikirppis , käytettyjä ommeltuja vaatteita
Äitiyspakkausjuttuja
Helistimiä (Kyllä, luitte oikein.)
Poneja
Lisää poneja
Kumieläimiä (Näillekin öttiäisille on oma ryhmä!)

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, tuolta löytyikin vielä muutama uusi ryhmä :-) Liityin lukijaksi, tervetuloa myös "meille", tekuin Lyde/ talostakoti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, teillä on kyllä myös kaikkea ihanaa! Ja samastuin heti ainakin raksa-ahdistustekstiin...

   Poista
 2. Jos kasveja kaivataan, niin täällä on tarjolla : juurtumassa kiinanruusua ja posliinikukkaa; purkissa pienen pienet sitruuna ja kahvi, pieni mango, kaksi värinen rönsylilja ja pieni kultaköynnös. Pihalle on tarjolla pienen pieni mantelin alku ja pikkuinen Wisteria, jos haluatte. Lisäksi voidaan kesän tullen tonkia pihaan pikkuisia perennan alkuja jos tarvis.
  Voidaan rupatella pääsiäisenä.
  Äs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Lampaan ja erityisesti valkosipulitoppingin ääressä sovitaan kasvikaupat :)

   Poista