4. tammikuuta 2014

Vuosi vaihtui, mutta talvi ei tullut

Hyvää uutta vuotta vaan. Lumi se yhä odotuttaa itseään, kurakelit jatkuvat. Tässä muutama kuva pihamaasta nyt:


Ulko-ovelta tielle päin näyttää tältä. Autokatos tulee sitten joskus tuohon roskapönttöä vastapäätä. Ja roskiksellekin rakennettaneen joku katos.


Tuosta tontin keskivaiheilta pitäisi nyt talven (heh) aikana kaataa vielä yhdeksän mäntyä. Sitten keväällä levitellään siihen pari pintamaakasaa, vähän lantalanpohjaa ja kalkkia. Vähän olen jo siemenluetteloita selannut, taitaa tulla kyllä runsaudenpula. Kasvihuonetta ei kyllä vielä ensi kasvukaudelle saada.


Tuolla maa- ja roinakasojen takana on maakellarin kuoppa.Joulukuun myrskyt kaatoivat tontin pohjoislaidalta pari honteloa kuusta, mikä oli sinänsä odotettavissa tuon avohakkuun takia.


Joulua edeltävällä viikolla saatiin televisioantenni. Olin kotosalla kun se asennettiin, mutta jäi kyllä vähän mysteeriksi, miten asentajat kiipesivät tuonne jäiselle katolle... Tai oli niillä tikkaat mukana, mutta silti!


Pari päivää ennen muuttoa saatiin vihdoin myös viemäriin pumppu. Jollain keinoilla sekä tuo tarkastuskaivo että taustalla näkyvä sähkökaappi pitäisi naamioida. Mitään tekokiveä en kyllä ainakaan halua. Tuohon liepeille tulevat polttopuukatos, huussi ja pyykinkuivauskin. Tuohon takavasemmalle tontinkulmaan ajattelin marjapensaita, terijoensalavamietteet katosivat samantien, kun luin niiden leviämiskyvystä.

Sisältä ei tekisi mieli ottaa mitään kuvia. Remontin keskellä asuvat varmaan tietävät miksi: mikään tavara ei ole paikoillaan, huonekalut ovat vääriä ja väärässä paikassa, kaikenlaista tavaraa ajelehtii nurkissa, eikä jaksa tai ehdi lavastaa mitään siistejä kulisseja. Tässä kuitenkin jotain:


 Keittiössä näyttää suurinpiirtein tuolta. Jääkaappi ja astianpesukone eivät jää valkoisiksi. Tuo pöytä on Isännän isoisän tekemä ja hieno onkin, nuo halvat mäntytuolit eivät sovi kyllä kuvaan mitenkään...


Kaalimaan kanit käytössä!


Vessa on edelleen komerona, eikä siellä ole pyttyä. Seinälamppuun sain kuitenkin polttimot paikoilleen. Mäkisen kuvastimen peili ja GWS:n peltinen lääkekaappi odottelevat pääsyä seinälle. Saippuakuppi on Soap Factoryn keraaminen, pesukoneen kestävä kuppi.


Arkea kodinhoitohuoneessa. Listoja puuttuu, valaisimiakin puuttuu (katostakin, retrovalaisimet kaipaavat vielä vähän sähköhommia), pyykit kuivuvat lattiatelineessä koska pakastimen yläpuolelle ei vielä voi viritellä mitään, kun sähköt ovat kesken. Sähköistä puheen ollen, sähköliesi saatiin käyttöön joulua edeltävällä viikolla. Vielä se ei ole missään tulikokeessa ollut, mutta perushommat toimivat hyvin.


Pyykkikone on hiukkasen irti seinästä, koska hanat laiteltiin vähän eri lailla kuin alunperin oli tarkoitus. Isäntä on tehnyt jo suunnitelman tilanteen korjaamiseksi, mutta se nyt on työlistalla viimeisenä eli korjaantunee joskus viiden vuoden aikajänteellä.

2 kommenttia:

  1. Sanoit tarviivas punasen rullatelineen mun blogissa. Jos haluut ostaa sen mun löytämän, niin laita sähköpostia.
    maija.leafisland@gmail.com
    2 euroo siittä maksoin, joten jos maksat sen ja postikulut niin se on sun. :-)

    VastaaPoista