23. toukokuuta 2014

Toukokuun terveiset

Nyt on kyllä ilmoja sen verran pidellyt, ettei malttaisi juuri sisällä ollakaan. Tänä vuonna ei oikeastaan pitänyt laittaa ollenkaan kasvimaata, mutta tehtiin tuollainen kokeiluversio kuitenkin. Siinä on kelta-, puna-, salotti- ja valkosipulia, porkkanaa, punajuurta, retiisiä, jää- ja tammenlehväsalaattia, sokeri- ja silpoydinhernettä, pinaattia, perunaa ja tuholaisten harhautusmielessä samettikukkaa, kehäkukkaa ja auringonkukkaa. Yhteen kivenkoloon kylvin mäkimeiramia, ja vielä pitäisi kohopenkkiin laitella kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua.

Mitään en esikasvattanut ja saavat nyt muutenkin pärjäillä. Varsinainen perunasato tulee pellolta, tuohon kasvimaan reunaan istutin rivin itäneitä perunoita tihein välein, jos siitä ottaisi pieniä sieviä kesäperunoita.Raparperi voi hyvin ja kasvaa runsaasti, vielä siinä ei ole juuri makua, mutta parin viikon päästä saadaan piirakkaa.


Raparperia vastapäätä on naapurin pihasta tuotu vanhan luumupuun juurivesa. Jos tuo tuossa säästyy jänöiltä ja peuroilta, jäädään jännityksellä odottamaan, tuleeko ihan hedelmää vaiko vain kukkiva ikivanhan perusrungon jälkeläinen... Tämän yksilön jalontamisasioita ei enää kukaan muista.

Kauhea hinku olisi ollut jo laittaa marjapensaita ja hedelmäpuita, mutta kun ensin pitäisi saada erinäiset maakasat pois ja pihasuunnitelma tehtyä (ja kivet vietyä pois ja tasoitettua pari paikkaa ja...). Jospa ensi keväänä sitten.


Puuhommia on tehty ja on vielä tekemättä, kyllä noilla omalta tontilta kaadetuillakin pari talvea hyvin lämmittää.

Tontin vilkasta lintu- ja lepakkoelämää ollaan seurailtu. Rastaita piisaa, sekä musta-, laulu- että räkättisellaisia, punakylkirastasta en ole nähnyt. Toisessa linnunpöntössä on viime päivät kovasti touhunnut kirjosieppopariskunta, aikaisemmin kiinnostusta osoittaneet sinitiaiset ovat siis päätyneet muualle. Räkättirastaan pesä on männyssä melkein postilaatikon päällä, toivottavasti kakkaisivat vähän toiseen suuntaan...


Yläkerrassa Isäntä on paklannut seinät kertaalleen ja aloittanut kattopaneloinnin.

4 kommenttia:

 1. Hellureijaa touhun keskelle sinne! :) Sinulle olisi haaste täällä: http://hellapuu.blogspot.fi/2014/05/11-asian-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Mä teen sitten, kun iskee se tylsä hetki ;)

   Poista
 2. Huhhuu! Jos toi on pieni kokeilu niin mimmonen siitä varsinaisesta tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tossa oo ollenkaan esim. kaalikasveja :) Lopullinen ala tulee olemaan ainakin tuplat tuosta. Ja marjapensaat, hedelmäpuut, kasvihuone, monivuotiset ja yrttipenkit päälle! Musta on jotenkin henkisesti hankalaa ostaa vihanneksia kaupasta, kun ne on enimmäkseen vettä ja niitä ei oo niin kamalan vaikea itse tuottaa (jos on tilaa). Pitäis vaan saada maakellarikin tehtyä, että olis missä säilöä.

   Poista