3. lokakuuta 2012

Tökkii, tökkii, tökkii...

Blogi elelee hiljaiseloa, kun pikkuraksaaja työllistää pääasiallisen päivittäjän melko täyspäiväisesti. Toisaalta ihan hirveästi uutta (tai ainakaan selkeästi näkyvää) ei ole talolla tapahtunut. Paperiasioita ollaan hoideltu senkin edestä ja laskelmia ja suunnitelmia tehty.

Talotoimittajan kanssa on ollut vähän vääntämistä, onneksi meillä on erittäin pätevä ja kokenut mestari! Korjaukset vaaditaan viimeisen päälle. Tällä viikolla on vihdoin korjattu aluskatetta ja lattiaa ja vaihdettu rikkoutunut ikkuna. Jospa sitten ei enää tarvitsisi asioida pystytysporukan kanssa.

Herra sähkösuunnittelija katosi kuin tuhka tuuleen, onneksi ei oltu maksettu vielä mitään. Vaihdettiin suunnittelijaa, ja suunnitelman pitäisi olla valmis kuun loppuun mennessä. Edellisen suunnittelijan jäljiltä meillä on kuitenkin olemassa ihan hyvä alustava suunnitelma.

Muurarilla on ulkohommat toisilla työmailla venyneet sattuneiden sateiden takia, mutta piippua aletaan muurata ensi viikon alusta, jee! Sen jälkeen sitten kahitiiliseinää ja tulisijojenkin pitäisi tulla vielä tässä kuussa.

Vesi- ja viemäriliittymien kanssa vääntäminen taitaa olla ohi myös. Vesi saadaan tontille jo lähiaikoina, mutta viemäriputki saapuu tuonne "syrjäseudulle" vasta ensi syksynä. Koska aiomme vakaasti muuttaa taloon jo alkukesästä, kesä menee 600 litran jätevesikaivon varassa... Eli huussia, ämpäripeseytymistä ja ulkotiskausta tiedossa.

Väliseinien runkoja rakentamaan meinataan pyytää talkoovoimia, onneksi on osaavaa väkeä suvussa. Sitten täytyisi tilata puhallusvillat (puhallusta ennen täytyy vielä mm. rakennella melukotelot yläpohjaan). Koitetaan saada mökki lämpimäksi ennen talven tuloa.

Ajatukset on vähän hajallaan tässä itse kullakin, mutta opetus nro 1 tämän projektin tiimoilta: ennen kuin teet mitään muuta, hanki luotettava, osaava ja kokenut vastaava mestari!

Ruuhkaa kodarissa feat. viemärin korvausilmaputki

Yläkertaa, ilmastointiputkien eriste vs. ekovillalevy

Olkkari ja keittiö siisteinä

P.S. Emäntä on tässä sohvan vankina löytänyt nettikirpputorit! Meilläkin saattaa siis tulevaisuudessa olla ihania täkkejä, verhoja, emaliastioita, lakanoita jne. Kunhan jotenkin malttaisi olla ostamatta mitään vielä, kun ei ole tilaa, mihin tavaroita varastoida... Ja Isäntä löysi Tampereen Rakennustorin, eli saatamme saada sen pitkän terästiskipöydänkin! Ja ehkä värikkään pesualtaan vessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti