12. elokuuta 2012

Ulkoverhous valmiina

Kuten Mummu tuolla edellisen merkinnän kommenteissa jo kertoi, perheenlisäys on vihdoin saapunut keskuuteemme. Pikkumiehen myötä päivitystahti saattaapi hidastua, mutta koitetaan pitää blogi kuitenkin ajan tasalla.

Ulkoverhous on nyt valmis! On se hieno kyllä, näitten timpurien työstä ei jäänyt mitään huomautettavaa. Isäntä kävi työn jäljen tarkistamassa Taloteon mestarin kanssa, ja samalla mestari oli todennut, että meidän talo on kyllä harvinaislaatuinen. Kukaan ei kuulemma nykyään halua tuon näköistä tai tuohon tyyliin rakennettavaa, tai eivät osaa haluta! Tämä koskee sekä ulkonäköä että rakennetta. Edelleen ollaan asiasta vähän äimistyneitä, kun niin kovasti taloa ihmetellään. Sehän on vaan mahdollisimman simppeli.

Tässäpä kuvia valmiista verhoilusta:


Olohuoneen ikkunat

Arkieteisen ja teknisen tilan ovet, työhuoneen ikkuna

Ison makuuhuoneen ikkuna

Takapihalta

Sairaalassa tuli lueskeltua Deko-lehden asuntomessunumeroa, ja vaikka sinne messuille ei meiltä kukaan kerinnytkään ja kaikki näytti aika erilaiselta kuin oma maku, sai sisustuksista silti ideoita ja inspiraatiota... Houkuttaa jo!

Toinen juttu, joka tuli mieleen asuntomessuista, on messujen "Made in Pirkanmaa" -talo (en kyllä muista, mikä kohteista oli kyseessä), jossa oli panostettu paikallisuuteen. Tuo paikallisuus on meille ollut niin itsestäänselvyys, ettei sitäkään ole tullut erikseen kovasti edes mietittyä. Talotoimittaja on paikallinen, vaihtomaat ja murskeet tulivat kuopalta parin kilometrin päästä raksalta, muurari ja sähkömies on omalta kylältä, pellit haetaan ihan naapurista myöskin, tulisijat Tiileriltä eli nekin ihan vierestä... Jotenkin on luontevaa käyttää ammattilaisia ja yrityksiä, joista on kuullut puskaradion kautta hyvää, ja ihan vaan käytännön takia on helppoa asioida lähellä. Liekö tämäkin sitten epätavallista?

Seuraavaksi:
- tilataan vihdoin ne tulisijat
- lyödään lukkoon sähkösuunnitelma
- siistitään raksa
- haetaan katon reunapellit, tikkaat, rännit yms. vermeet
- aloitetaan sisätyöt ilmastointihommilla ja seuraavaksi varmaan lattialämmitysputkien asennus rossipohjan osalle
- ruvetaan rakentelemaan väliseiniä, muuramaan hormia ja tulisijoja ja vetelemään niitä sähköputkia...

P.S. Huomasin, että Talo-osiossa on vanhat versiot pohjakuvista, koitanpa muistaa päivittää ajantasaiset tilalle lähiaikoina.

2 kommenttia:

  1. Mä en ymmärrä, miten ihmiset ei voi haluta tollasta taloa... Toihan on vallan upea! Vaikka tässä juuri kun sitä katselin niin totesin, että onhan se ehkä tavallaan vanhanaikaista arkkitehtuuria, mutta tuon ajan talot jaksavat ihastuttaa aina. Mulle ainakin kelpais!

    VastaaPoista