10. kesäkuuta 2013

Emme suosittele

Lupasin kirjoittaa lisää siitä vastoinkäymisasiasta jossain vaiheessa... Nyt taitaa olla ihan hyvä väli, jos vain lapsi viihtyy päiväunillaan. Kuvista onkin saattanut päätellä, että vastoinkäyminen liittyi alapohjaan. Rossipohjan levyt piti vaihtaa, koska ne kastuivat viime heinäkuun kovissa sateissa täysin (mitään työmaan suojausta ei rakennusvaiheessa ollut) ja märän syksyn aikana tietysti homehtuivat. Asia huomattiin, kun alapohjaan piti puhaltaa Ekovillat. No, homehtuneet levyt vaihdettiin, alajuoksut hiottiin puhtaaksi homeesta ja tervattiin ja se siitä.



Asia vaan on niin, että kyseinen Talotekon pystytysporukka oli muutenkin kauttaaltaan todella huolimaton parivaljakko. Kaikenlaista muutakin on ollut pielessä, niistä alla kuvia, sen enempää en nyt niitä listaile, kun asiat on jo käsitelty ja selvitelty.



Eikä siinäkään vielä mitään, mokia sattuu ja jokainen talotoimittaja on juuri niin hyvä, kun se pystytysporukka, joka talon sattuu kasaamaan. Suurin syy siihen, miksi emme suosittele Talotekoa kenellekään, on yrityksen johdon suhtautuminen reklamaatioihin ja reklamoijiin. Jos pomoporras olisi valitukset kuultuaan rehellisesti myöntänyt, että joo, tuon porukan kanssa on ollut vähän ongelmia, tehkääpäs listausta niin katsotaan läpi ja korjataan tilanne, olisi vielä ollut ihan mukava suositella paikallista pientä firmaa muillekin. Valitettavasti vaan jokainen asia pyrittiin kääntämään meidän viaksemme, ilman hyvää vastaavaa mestaria olisi voinut lopputulos olla paljon surkeampi.



Taloteko on uusien kyselytutkimusten mukaan hyvin pidetty toimittaja, jolla on paljon tyytyväisiä asiakkaita. Hyvä niin, toivottavasti nämä asiakkaat ovat tyytyväisiä vielä vuosienkin kuluttua, eikä taloista paljastu mitään ikäviä yllätyksiä. Me olemme kauhulla miettineet tilannetta, jossa olisimme ottaneet vaatimattoman pakettimme valmiimpana, jolloin alapohjan villat olisi puhallettu märille levyille todennäköisesti jo syksyllä... Lopputuloksena olisi kenties ollut pahasti homehtunut talo parin vuoden päästä, ja sairaat asukkaat.



Meillä ei ole mitään agendaa yritystä vastaan, eikä tässä ole tarkoituksena pelotella tulevia rakentajia. Kunhan kerromme oman kokemuksemme, kun tähänkin blogiin tulee suhteellisen paljon lukijoita Talotekon sivuilta (jossa blogi on listattuna). Kuten sanottua, paikallista yritystä olisi ollut mukava suositella, kun haluamamme hengittävän rakenteen toimituskin onnistui mutkattomasti, mutta näin emme voi tehdä. Terveiset Talotekon porukoille, toivottavasti teille tämä pikkuprojekti on ollut opettavainen kokemus, me olemme oppineet ainakin sen, että hyvää vastaavaa mestaria tärkeämpää osasta ei varmaankaan omakotitalon rakennusprojektissa voi olla.








Oli miten oli, kohta on keittiö suunniteltuna ja elämä menee eteenpäin!

2 kommenttia: