14. heinäkuuta 2012

Harjakorkeus saavutettu

Pientä vinkkiä pystytysporukalta ;)

Harjakaiset olisi tietysti hienoa järjestää, mutta ajankohta on tällä hetkellä vähän haasteellinen. Vaikka jotenkin toki muistetaan pystytysporukkaa. Ehkä hankitaan raksalle jäteastia myös (roskaa tulee kun ei ole itse jälkiään siivoamassa).

Asuntomessuista vielä sen verran, että Isäntä suunnittelee osallistuvansa messuille, kun ne tuossa ihan lähellä kerrankin pidetään. Emäntä jää kotiin painavan vatsan kanssa. Ihan meihin sopivaa konseptia ei messuilta löytyne, Vuoreksen kaupunkimaisuus, pienet tontit jne. ei ihan iske, mutta kai sieltä joitakin ideoita voi saada. Siitä Aamulehden messuliitteestä olisi voinut kirjoitella, mutta lyhyesti summattakoon, että:
a) Rakentaessa voi hysterisoida ja mikromanagerisoida loputtomasti. Ahdistuuhan siinä, jos joka vaiheessa on haettava miljoona tarjouspyyntöä, rakenneltava Excel-taulukoita ja hiottava ja hinkattava jokaista yksityiskohtaa. Tässä auttaa, jos tietää, mitä haluaa oikeasti, ennen kuin hankintoja ryhdytään tekemään.
b) Tieto lisää tuskaa, olennaisuuksien löytäminen infoviidakosta voi olla hemmetin hankalaa, siksi kannattaa olla hommassa mukana ihmisiä, jotka on luotettavia ja tietävät asioista jotain entuudestaan.
c) Ei rakentaminen oikeasti ole niin kauhean vakavaa, eikä ainakaan niin vakavaa, että sen parissa kannattaa pilata parisuhde tai elämä.
d) Monet ihmiset pystyvät rakentamaan talon, ja vielä monta taloa elämänsä aikana, ilman, että elämästä tulee yhtä katastrofia.
Pointti on ehkä, että positiivisella asenteella asiat voivat onnistua ihan mukavasti. Tietysti tässä vaiheessa on helppo ajatella näin, kenties parin vuoden päästä manaan, miksei budjetoitu kaikkea euron tarkkuudella ja harkittu tuhatta eri vaihtoehtoa ja kilpailutettu joka hankintaa. Sitä ennen voin kuitenkin suhtautua asiaan sopivalla rentoudella!

Ja nyt kuvia.


Pihatien päästä

Keittiö

Yläkerrasta, lastenhuoneet

Tuohon tulevat rappuset

Näkymä lastenhuoneen ikkunasta

Iso makuuhuone

Ison makkarin ikkunasta, tuosta kaadetaan pari pois

Kylppärin WC-viemäri saattaa olla väärässä paikassa

Metsämansikoita ja mustikoita saatiin maistella, mustikat on kyllä mahtavan kokoisia. Muuten, nuo muovit, jotka kuvassa näkyvät, ovat ainoita ulkoseiniin tulevia. Kyseessä on kaistale, joka kiertää välipohjan. Syytä moiseen ei olla keksitty, mutta olkoon nyt siinä sitten.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaisi olevan aikas hyvä asenne rakentamiseen :) Joissain asioissa kannattaa antaa asioiden soljua ja käyttää sitten enemmän energiaa tiettyihin itselle tärkeisiin seikkoihin. Tärkeintähän talon kanssa on se, että on itse lopputulokseen tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko sitä on ainakin koittaa pysyä rentona :) Eipä tätä muuten jaksaisi. Tähän mennessä tää filosofia on toiminut ihan hyvin.

      Poista