24. helmikuuta 2015

Stairway to yläkerta

Meillä on nyt ihan oikeat rappuset yläkertaan. Kaiteet puuttuvat vielä, niiden pitäisi tulla loppuviikosta. Yläkerrassa ollaan viittä vaille valmiita, lattialämmitys toivottavasti saadaan kytkettyä tällä viikolla (riippuu putkimiehen aikatauluista), jonka jälkeen lattioiden viimeiset maalikerrokset saadaan kuivumaan paremmin. Sitten vielä ilmastoinnin kytkeminen ja viimeiset sähkötyöt ja jalkalistat, niin se on siinä! (Paitsi ikkunoiden alareunan listat ja vaatehuoneen hyllyt, mutta noh.)

Maalaushommat käynnissä

Kuten myös

Telineet poissa

Yläkerta pilkottaa

Aula ilman rappusia

Rappuset ovat kauniimmat kuin etukäteen ajattelin. Ne on vahattu Osmo Colorin vahoilla, siksi reisien väri on hieman eri kuin lattioiden harmaa, mutta se ei haittaa yhtään, koska tekstuurikin on ihan erilainen. Näistä rapuista näkyy kyllä, että ne on puusepän tekoa. Kerronpa lisää, kunhan kaiteetkin ovat paikoillaan.

Raput paikoillaan!

Plaston mopo löysi paikkansa

Kodarin ovelta kuistille päin

Näitä on mukava astella

Yläkerrassa näyttää tällä hetkellä tältä (aulan lattiassa on vasta ensimmäinen kerros maalia, kuivuu niin hitaasti mokoma näillä keleillä ilman lämmitystä):

Aula

Ensimmäinen pikkumakuuhuone

Toinen pikkumakuuhuone varastona

Tuohon vielä kaiteet

Vielä yksi mehustelukuva

Ja lopuksi vähän taas arkirealismia. Vertailun vuoksi kuva siitä, miltä meidän kaaosolohuone näyttää tällä hetkellä, kun ihan kaikki tavarat ovat vielä alakerrassa (huomioon pitää ottaa, että meillä on tällä hetkellä kaikki kipeänä ja sotku vielä tavallistakin kamalampaa). Ei ole oikein sisustusblogihenkeä tässä!


13. helmikuuta 2015

Jotain valmista (tai melkein)

Eilen meillä kävivät Sadexin asentajat laittamassa vihdoin paikoilleen rännit, reunapellit, kattoturvatuotteet ja palotikkaat. Nopeaa oli toiminta ja aika jännän näköistä, varman oloisesti kiipeiltiin taas tikkailla (se on Emännästä mystistä toimintaa, kun korkeanpaikankammo vaivaa ja tikkaille kiipeäminen aiheuttaa pahanlaatuista polvien tutinaa). Talo on nyt jotenkin aikuisemman näköinen. Ja katto on valmis! (Paitsi yhden torven päästä puuttuu hattu, mutta ei se oo niin justiinsa...)





Vähän olisin halunnut, että nuo tikkaat olisivat olleet punaiset. Oma vika, kun en ollut hereillä, kun urakasta sovittiin syksyllä. Eli jos valkoinen oikeasti alkaa pistää silmään, ostan maalia ja maalaan ne tikkaat. Maalata nyt kuitenkin täytyy vielä nuo kaikki loput reunalaudat yms. (mihin meni kesä 2014, en oikein muista...).

Yläkerrassa on kaikki kipsilevyt viimeistä myöden seinässä ja seinä paklattu ensimmäisen kerran. Alakerran katon ja yläkerran lattian välinen pystypätkä paneloitiin kattopanelilla. Näistä lisää seuraavassa, nyt tekemään ostoslistaa erääseen suureen pohjoismaiseen kodintarviketavarataloon...

10. helmikuuta 2015

Maailman kaunein valaisin ja jännän äärellä olemista

Tämä teksti julkaistaan, jos vauva malttaa nukkua (ei malttanut, uusi yritys seuraavana päivänä). Nyt olisi ehkä ollut jotain asiaakin, mutta ei vaan tahdo olla aikaa päivittää! Asiaa ei auta hidas nettiyhteys, jonka varassa kuvien (pienienkin) lataamisessa kestää ja kestää...

Meille on saapunut keittiöön maailman kaunein valaisin. Tulen siitä iloiseksi joka päivä. Etsin tätä kokonaisen vuoden, ja vihdoin taivuin ostamaan Etsyn kautta tanskalaisesta vintage-kaupasta (ei ollut todellakaan mikään halpa kirppislöytö). Saa tässä talossa olla vähän hintavampaa designiakin, kunhan se on näin kaunista.


Kuva ei todellakaan tee oikeutta tälle kaunottarelle. Kyseessä on Kaj Franckin suunnittelema, vuonna 1974 Fog & Morupin valmistama Kalas-emalivalaisin. Kuviona tietysti Esteri Tomulan Raija Uosikkisen (hei vaan imetysaivot) Primavera. Tätä on valmistettu keltaisen lisäksi ruskeana, vihreänä ja punaisena sekä valkoisena Ritari-kuviolla, ja myös pienemmässä koossa. Nyt täytyisi vähän hillitä intoa ostaa saman kuosin kahvipannut ja kattilat...

Isäntä jäi juuri kahden viikon talvilomalle (lue: raksalomalle), ja ensi töikseen vei rappuset yläkertaan.





Tee-se-itse-raksalla on aiheeseen sopivat telineet. Viimeiset kipsilevyt seinään menevät tuossa. Puusepän tekemien sisäportaiden pitäisi tulla ensi viikolla, sitä ennen seinän on oltava valmis.