31. toukokuuta 2013

Lomakuun viimeiset

Onhan tässä toukokuun aikana saatu aikaiseksi, vappuna ei ollut mitään väliseiniä, ei sähköjä, ei keltaista ovea... Nyt saattaapi taas tahti hidastua, mutta mennään päivä kerrallaan. Kattoa saisi kuulemma alkaa paneloida ensi viikon lopulla, harmi, ettei maalaushommista tullut mitään. Katsotaan.

Ei ole meidän tontilta, mutta omenankukkien kunniaksi

Talo ilta-auringossa

Vesimittari saatiin paikoilleen tänään

Teknisessä tilassa se on

Aulassa näyttää tältä


Ja tässä on työhuoneen seinää. Työhuoneessa kaikki pistorasiat ovat korkealla, koska huoneeseen muuttavat kanit. Eipä tarvitse enää piilotella johtoja tai suojella rasioita kosteilta neniltä.


Kodinhoitohuoneesta on vaikea ottaa järjellistä kuvaa ilman kalansilmälinssiä tms. laajakulmaobjektiivia (en tiedä kameroista mittään). Tämä on arkieteisen puolelta.

Jospa ensi viikolla päästäisiin vihdoin suunnittelemaan se keittiö? Onneksi suunnitelma on päässä jo pitkälti valmiina.

29. toukokuuta 2013

Seiniä päin

Päin seiniä - seiniä päin, sanoi jo Koko kaupungin Vinski aikoinaan, kun näkymättömyyspulveria käytti. Meillä on olohuoneessa levyt seinissä! Nyt tarvitsisi jo pikkuhiljaa sitä kattopaneelia, halukkaat maalarit/vauvanhoitajat ilmoittautukoot. Muuttopäivä tuntuu lähinnä loittonevan eikä lähenevän, mutta sånt e livet ja c'est la vie.







27. toukokuuta 2013

Hellettä

Sen verran ehti Emäntä kattopaneelia maalaamaan, että vaatteet tuhriintui ja tukka... Ei ole meillä vaan sellaista leppoisaa vauvaa, joka viihtyy tuntikausia hoidossa leikkien tms. Varsinkaan tässä kehitysvaiheessa, näemmä. Kai se kuitenkin jokainen värjäytynyt lauta on maalaamattomien kasasta pois.



Sisällä on homma jonnin verran edistynyt, päätettiin palkata ihan ammattihenkilö kaakeloimaan kaakeloitavat paikat, kun vesieristystyöt joka tapauksessa tulee ulkopuoliselta. Kaakelit on muuten valittu, mutta onpa tosi vaikeaa löytää juuri oikean vihreää kaakelia keittiön välitilaan! Semmoinen 70-luvun lehmuksen- tai avokadonvihreä ei selvästi ole muodissa. On vain limeä tai tummanvihreää...

Blogiin on muuten tultu paljon hakusanoilla "polttopuukatos" tai "kasvihuone". No, tuossa on tuommoinen runko, josta voi tehdä kumman vaan ;)

22. toukokuuta 2013

Se on siinä!

Katsokaa nyt.


On se komea!


Sisällä laitettiin rasioita kiinni ja levyvillaa seiniin. Emäntäkin ehti vauvan nukkuessa laitella melkein paalin villalevyjä ja kerätä säkillisen sähköputkenpaloja roskiin ;)


Sitten vaan paperia villan päälle.

Vielä yksi kuva ovesta kun se on niin hieno!

Olohuone

Näyttää jo niin valmiilta

Maisema ovesta ulos

Semmosta tänä aamuna, nyt takaisin raksalle! Tuossa eilen illalla laskin, että paneelia olisi maalattavana n. 700 metriä nyt alkuunsa. Laskinkohan ihan väärin? No, viikonloppuna nähdään se.

19. toukokuuta 2013

Toukotöitä

Nyt on ehditty hakemaan uusi muistikortti kameraan, joten kuvia piisaa taas! Tänään Isäntä vietti lomapäivää (kun kerran on kesälomalla) ja rentoutui kasvimaata möyhien. Möyhennyksen jälkeen kylvettin hernettä ja istutettiin kelta- ja punasipulia. Emäntä oli suunnitellut ensimmäiseksi kesäksi vaan kaikenmoisia maanparannuskasveja, mutta täytyy kyllä myöntää, ettei tuo maa tunnu kauheasti sellaisia kaipaavan! Jospa maan keskelle jääneeseen muutaman neliön koloseen laittaisi pH-mittariksi sinimailasta. Se jos kasvaa, kanit syövät sadon mielellään talven aikana timoteiheinän buustaajana. Jos taas ei kasva, laitetaan sitä kalkkia.

Piippu puvussaan

Emännän ensimmäinen emalipannu


Perjantaina kävi sähkäri, ja siinäpä vasta mies paikallaan! Teki työtä ahkerasti ja reippaasti. Tulosta syntyi, alakerran sähköt on vedetty. Yläkerrassa menee sitten toinen päivä tai puolikas. Arvostamme.

Vessa

Työhuoneen ja kodinhoitohuoneen ovet

Johdot olohuoneen katossa

Työhuone

Työhuone ovelle päin

Arkkupakastimen paikka

Kodinhoitohuone

Arkieteinen

Arkieteiseen löytyi hienoja rumankauniita laattoja lähempää kuin arvattiinkaan. Nyt on ruskeaa, keltaista ja vihreää! Retrotunnelman tulee täydentämään oranssi muovinen saippuateline, alkuperäisessä 70-luvun pakkauksessaan ostettu. Mainoksia kyseisestä kylpyhuonetarvikesarjasta löytyi 70-luvun lopun Avotakasta. Sisustusasioissa oikeasti kaikki on mahdollista, ainakin jos ei ole kallis maku ja on aikaa etsiä!

Pyyhaka luxury day spa

Sauna, joka vaikuttaakin isolta

Näkymä rappusilta

Vaatekomeron muoto pölyisessä yläkerrassa

Viralliset raksamenopelit

Isäntä jyrsii koneellisesti

Sipuli ja herneet feat. raparperi

13. toukokuuta 2013

Pieni välipostaus

Nyt on niin kova tahti hommissa, ettei kukaan ehdi hakemaan kameraan uutta muistikorttia edellisen täytyttyä. Tarvetta kyllä olisi, koska edistystä tapahtuu! Sitä odotellessa:

Emännän äitienpäivälahja

Piipun hattu

Ja jalusta

Aina välillä tulee mieleen kaikenlaisia aiheita, joista voisi tänne kirjoittaa, kuten vaikka hiilineutraali rakentaminen tai ylipäätään ekologisuus, mutta eipä näin iltasella vauvan vihdoin nukahdettua kauheasti ole annettavaa :) Onneksi niitä perinpohjaisempia raksablogeja löytyy paljon, ja niihin on ilo törmätä!

9. toukokuuta 2013

Koko perheen helatorstai

Vietettiin koko perheellä koko päivä tontin tuntumassa. Talossa sisäseinää nousee niin, että hirvittää. Kesä tulee niin kauheaa vauhtia, että kohisee. Pääskyjä on jo paljon ja ruoho puskee niin, että melkein paljaalla silmällä näkee. On se vaan ällistyttävä ajatus, että ihan pian pääsemme muuttamaan unelmien kotiin, että tuo talo on meidän oikeasti.

Tervetuloa Pyyhakaan

Takapihan kivikkoa
 
Keittiön kulma

Eteläpääty

Tontin toisesta päästä

Raparperihan se!

Potkiskelin vähän maata tuossa kasvimaan keskipaikkeilla. Se on kyllä mitä muhevinta, entistä sonnien ruokintapaikan alustaa. Heti oli matoja pintamaassa. Lämmittää myös tontille tuodut pintamaakasat, niillä vähän tasoitellaan talon ympärystää kesän aikana, loput levitetään kasvimaalle lantalanpohjien kanssa, ja sitten ensi talvella sitä kalkkia...

Maakellarin kuoppa mäenrinteessä

Näkymä kellarinovelta talolle

Kesäkeittiön paikkaa

Kasvimaan tienoota

Autotalli tulee tuohon pressukasan kohdalle

Riippumatto parin koivun väliin

Pihakuusiparka sorakasan kurimuksessa

Vessan muoto

Ja työhuoneen (sehän onkin iso!)

Arkieteinenkin vaikuttaa riittävän tilavalta

Tekninen tila taas ei...

Ilmastointiputkien päätepiste

Näkymä isosta makkarista

Ja lastenhuoneesta

Kaksi sukupolvea miehiä työssä

Nuorimman sukupolven edustaja tirsoilla

Polttopuukatosten rungot

Tuolla katosten alla olisi sitten piakkoin tarkoitus maalata n metriä kattopaneelia valkoiseksi. Suti suti! Olisi pitänyt vielä lähteissä ottaa pari kuvaa talosta sisältä, siellä on jo ensimmäiset kipsilevyt paikoillaan...